Wij zijn bij elke stap die je zet

In een reeks dromen die in eerste opzicht weinig met elkaar gemeen leken te komen kwam uiteindelijk een mooie, krachtige boodschap naar voren:

Wij zijn bij elke stap die je zet

De eerste droom:

Er is een verjaardagsfeestje voor hem georganiseerd met familie, vrienden en collega’s. In het midden van de kamer zit zijn oma (die overleden is) op een stoel. Hij loopt naar haar toe en zij zegt “hallo jongen.”

Duidelijk voelbaar is het gevoel van vertrouwdheid en liefde.

De tweede droom:

Er is een feestje van de baas met collega’s en oudgedienden. Veel bekende gezichten zijn aanwezig. Een feestje zoals ze dat daar zo goed kunnen. Ouderwetse gezelligheid.

Ook nu zit in het midden van de kamer iemand die hem dierbaar is. Deze keer is het zijn (overleden) opa. Hij spreekt niet maar zijn aanwezigheid is duidelijk voelbaar en voelt prettig.

De derde droom:

In de derde droom loopt hij in de stad en denkt dat hij zijn moeder ziet. Hij roept haar. Wanneer ze zich omdraait ziet hij dat het niet zijn moeder is. Ze lijkt er veel op, maar ze is het niet. Het is de tweelingzus van zijn moeder (die hij nooit gekend heeft omdat ze op jonge leeftijd overleden is).

Richard, Nederland

Hij vroeg zich in eerste instantie waarom hij nu ineens droomde over overleden dierbaren.

Voor mij kwam echter al bij de eerste droom duidelijk het gevoel naar voren dat er een boodschap was. Niet zozeer een bepaalde les of kennis maar het zwijgzame gevoel van steun en support. De stille boodschap “wij zijn bij elke stap die je zet.”

Er stond dit jaar namelijk veel te gebeuren. Hij zou opnieuw de schoolbanken in gaan voor een nieuwe opleiding. Hoewel hij toe was aan een nieuwe stap in zijn carrière en zin had om te gaan beginnen vond hij het ook spannend. Hij had alweer zo lang gewerkt dat opnieuw naar school gaan wel een omschakeling zou worden.

Hij zou gaan samenwonen. Hoewel zowel hij als zijn partner volledig zeker van elkaar zijn blijft zoiets spannend. Weekenden en vakanties samen zijn is niet hetzelfde als dag in, dag uit, jaar in, jaar uit, samenzijn. Twee volwassenen, elk met hun eigen rituelen en gewoontes, moeten samen een manier van leven ontwikkelen.

De personen in de dromen zijn allemaal belangrijk voor hem en hun steun betekent veel voor hem. De stille boodschap “wij zijn bij elke stap die je zet” kon bijna niet luider klinken.

Daar bovenop kwam nog het feit dat alleen zeker was dát het zou gaan gebeuren, niet wannéér. Deze onzekerheid zorgde logischerwijs voor meer spanning. Emoties waarbij we vaak behoefte hebben aan bevestiging en steun dat we de juiste keuzes maken.

Deze reeks dromen zijn een mooi voorbeeld van hoe belangrijk relaties zijn en hoeveel steun en support kan betekenen.

Heb jij ook zo’n reeks met dromen of een droom in het bijzonder waarvan je wilt weten welke boodschap deze bevat? Stuur me dan een berichtje.