2 kogels

(waarschuwing: deze droom kan schokkend zijn)

Ik had zelf pas geleden een droom waarvan de betekenis pas na enkele dagen tot me doordrong. De droom leek in eerste instantie gewoon een actie droom. Na twee dagen drong het echter tot me door:

Ik zat links achter in een auto met twee vrouwen. Voorin zat een “vaderfiguur” en een blanke Bob Marley.

We reden in een parkeergarage omhoog toen er plotseling een auto van rechts aan kwam scheuren en stil bleef staan recht voor ons. Het raampje ging open en de bestuurder vuurde drie kogels af op de voorruit. Deze bleef echter intact. De bestuurder stapte uit en liep naar mijn deur met de intentie om via mijn raampje op de personen te vuren die voor in de auto zaten.

Instinctief ramde ik de deur open om hem van zijn stuk af te brengen en hij schoot twee kogels in mijn been. Vervolgens was hij verdwenen.

Ik voelde geen pijn en zag geen bloed.

Vervolgens werden we door politie en recherche opgevangen. Ik werd gescheiden van de rest voor verhoor. Al die tijd werd er niks gedaan aan de kogels die nog in mijn been zaten.

Na tig keer mijn verhaal te hebben gedaan werd ik naar de twee vrouwen gebracht die hun verhoor hadden afgerond.

Op dat moment vroeg ik of er nog iets werd gedaan aan de kogels in mijn been en kreeg ik een reactie dat ik maar moest wachten want er waren belangrijkere zaken.

Mijn verbazing en frustratie groeide. Ook al deed het geen pijn, ik was wel gewond! Er zaten wel twee kogels in mijn been die daar niet hoorden.

Vervolgens kwam de blanke Bob Marley binnen en voelde ik een golf van opluchting. Hij zag de blik op mijn gezicht en zei tegen me: “vertrouw me niet.”


Image by pixel2013

Extra uitleg: Ik heb eind 2017 een ongeluk gehad waarbij mijn enkel ernstig beschadigd raakte. Lange tijd werd er niks aan mijn pijn gedaan omdat men dacht dat het gewoon een zwaar verstuikte enkel was. De pijn die ik ervoer zat tussen de specialisten tussen mijn oren.

Pas na zes maanden werd er toch besloten om een kijkoperatie te doen. Daaruit kwam dat de pijn werd veroorzaakt door verdikkingen van het letsel en afgebroken stukjes bot.

De twee kogels staan voor de grootste pijnpunten die ik destijds had. De kogels hoorden niet in mijn been net zoals de pijn die ik in mijn voet ervoer niet normaal was.

De verbazing en frustratie die ik in de droom voelde heb ik ook gevoeld toen er lange tijd niks mijn hulpvraag werd gedaan.

De blanke Bob Marley staat voor de specialisten die mij behandeld hebben. Personen die ik vertrouwden vanwege hun kennis en specialisatie maar die mijn hulpvraag afwimpelden met de verklaring dat mijn pijn tussen mijn oren zat. De zin “vertrouw me niet” geeft aan dat ik niet blindelings op kennis van specialisten moet afgaan, maar dat mijn instinct minstens net zo belangrijk en waardevol is.

De vaderfiguur en de twee vrouwen hebben in deze droom geen betekenis.

Heb jij ook zo’n intense droom waarvan je wilt weten wat hij betekent? Stuur me dan snel een bericht.